top of page

FAQ - UKK
Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi "Fiksukakku"? "Fiksu" tarkoittaa "älykästä", parempaa ja terveellisempää vaihtoehtoa tavalliselle kakulle :) Fiksukakku ei sisällä yksinkertaisia ja jopa epäterveellisiä tuotteita, kuten vehnäjauhoja ja sokeria. Se sisältää laadukkaita ja ravitsemuksellisesti hyviä aineksia ja sopii oikeastaan jokaiseen ruokavalioon heille, jotka pitävät huolta terveydestään, linjoistaan. Mutta erityisesti ihmisille, joilla on erikoisruokavalio, allergioita tai muita ruokarajoituksia.

Ovatko kaikki Fiksukakku-tuotteet gluteenittomia? Kyllä, kaikki kakut ja jälkituoat ovat gluteenittomia. Ne eivät sisällä vehnä-, kaura-, ruis- tai ohrajauhoja. Gluteenia ei käytetä tiloissa ollenkaan. Vehnäjauhon sijaan käytämme riisi-, maissi- ja mantelijauhoa, tapioka- ja maissitärkkelystä sekä muita terveellisempiä vaihtoehtoja.

Mitä Fiksukakku käyttää sokerin sijasta? Kakkumme sisältävät VAIN luonnollisia makeutusaineita: erytritoli, maltitoli, alluloosi, stevia (voidaan jättää pois). Siksi jälkiruoillamme on hieman erilainen, tavallista pehmeämpi makeus. Eikä mitään sokerin ja keinotekoisten ainesosien haittoja. Emme käytä aspartaamia. Jotkut jälkiruoat sopivat myös diabeetikoille. Huom: suurina annoksina luonnolliset makeuttajat voivat harvoissa tapauksissa aiheuttaa ruoansulatusvaivoja. Meidän kakuissamme käytetään sellaista määrää makeuttajia, että yhdestä annoksesta ei tule mitään vaivoja.

Mikä kakku on kaikkein herkullisin? Kaikki kakut ovat erittäin makoisia! Rehellisesti en olisi lisännyt valikoimaan mauttomia kakkuja. Jotkut tykkäävät joistakin mauista, mutta toki voi olla että toinen ei tykkää samasta. On muutama maku, joita otetaan eniten: Punainen sametti vadelmalla tai mansikalla, "Snickers" ja "Oreo".

Mikä kakku sopii lapsen 1-vuotis-syntämäpäiväksi? Pienille lapsille suosittelen tavallisesti Banaani-Mansikka-kakkua. Erittäin pehmeänmakuinen ja tasapainoisen makea makuyhdistelmä. Sisältää vähiten makeuttajia.

Lapsellani on pähkinäallergia. Onko mahdollista tehdä pähkinätön kakku? Suurin osa kakuistani sisältää mantelijauhoja. Jos teilla on pähkinäallergia, voin tehdä melkein jokaisen kakun pähkinättömänä (paitsi ketokakut). Ilmoita allergiastasi etukäteen.

Olen allerginen kananmunille, mutta maitotuotteet ovat sallittuja. Pitäisikö minun valita vegaaninen kakku? Kyllä, voit valita vegaanisista kakuista, koska nämä eivät sisällä kananmunia. Täällä on myösmahdollista vaihtaa vegaaninen kreemi maitokreemiksi (esimerkiksi, maitorahkakreemi tai kermakreemi).

Sopivatko Fiksukakku-herkut diabetesta sairastaville? Kyllä sopivat, valtaosa sokerittomista terveellisistä kakuistamme. Mutta jos teillä on tiukka hiilihydraatiton ruokavalio, meidän Keto-kakut sopivat teille parhaiten. Niissä käytetään hiilarittomia makeuttajia, pähkinäjauhoja sekä muita matalahiilihydraattisia aineksia. Löydät Keto-kakkujen täydellisen koostumuksen tiedostosta ainesosaluettelon ja ravintosisällön kera (sivu "Kakut").

Miten valita oikeankokoinen kakku? Tavallisesti aikuisen annoskoko on 150-200g ja lapsen noin 100g. Tietenkin kaikki riippuu ihmisestä, olemmehan kaikki erilaisia. Lisäksi se riippuu juhlatilaisuudesta, esim. jos menu on runsas, niin kakulle ei jää niin paljon tilaa. Suosittelemme tilaamaan kakku "varalla", eli hieman suurempi kuin tarvitaan, sillä kakku säilyy myöhempäänkin ja palan voi nauttia vaikka kupillisella kuumaa.

Haluan tietyn koristelun, jonka löysin netistä. Voiko FiksuKakku tehdä kakun samanlaisella koristelulla? Useimmissa tapauksissa voimme tehdä samanlaisen kakun tai tarjota jotain vastaavaa. Jokainen kakku on käsintehty ja ainutlaatuinen, joten tarkkaa kopiota ei ole mandollista tehdä.

Tekeekö Fiksukakku suurikokoisia kakkuja häihin ja yritysjuhliin? Kyllä teemme, saatte lisätietoa lähettämällä meille viestiä ja kertomalla lisää tapahtumastamme.

Mitä kannattaa tilata yrityksen juhliin, suuriin tapahtumiin, lanseerauksiin tms? Suurikokoinen kakku tai valikoima erilaisia leivoksia. Kakusta saa näyttävän ja uniikin käyttämällä koristelussa esim. yrityksen logoa tai muuta yritykseen liittyvää tunnusmerkkiä. Suurien tilausten yhteydessä Fiksukakku suosittelee tarjoamamme kuljetuspalvelua (ks. Tilausohjeet).

Miten Fiksukakku-tilauksen voi maksaa? Maksu onnistuu MobilePay-sovelluksen kautta, joka löytyy puhelimen sovelluskaupasta. Voimme lisäksi lähettää Laskun sähköisesti, josta veloitamme 2,90 eur laskutuslisän. Maksu MobilePaylla, käteisellä tai pankkikortilla onnistuu kakkua noudettaessa tai kuljetuksen yhteydessä. Lisäksi hyväksymme PayPal-siirrot ja tilisiirron. Kaikki hinnat sisältävät ALV:n.

Miten kauan kakku säilyy? Tavallisesti kakut säilyvät noin 3 vuorokautta omassa laatikossaan ja AINA jääkaapissa (n. 5 astetta Celsius). Suosittelemme kuitenkin nauttimaan herkun tuoreena, jolloin sen maku ja koostumus on parhaimmillaan.

Miten Fiksukakku-tuotteet pakataan? Kakut kootaan jämäkälle kertakäyttöiselle kakkualustalle. Siksi erillistä tarjoiluastiaa ei aina tarvita. Kakku pakataan kakkulaatikkoon ennen noutoa, joka suojaa kakkua kuljetuksen aikana sekä jääkaapissa mm. muilta tuoksuilta. Ilmoittakaa erikseen, jos haluatte, että laatikossa EI olisi läpinäkyviä osia tai ikkunoita, jotta kakku olisi yllätys.

Kuinka kauan ennen juhlia kannattaa tehdä Fiksukakku-tilaus? Mitä aikaisemmin sitä parempi. Joskus kakun voi tilata muutama päivä ennen juhlia. Usein viikonlopuksi tai suuriin juhliin kannattaa tilata 2-3 viikkoa ennen tapahtumaa.

Onko Fiksukakulla paikalle toimitus -palvelua? Kyllä, kuljetamme itse kakkujamme asiakkaillemme paikan päälle lisämaksusta. Suosittelemme asiakkaillemme kotiinkuljetusta, sillä tällöin voidaan taata, että tuotteet toimitetaan turvallisesti. Lisätietoa löytyy Tilausohjeet-sivulta.

Voiko Fiksukakku-tuotteita maistaa ennen kuin tekee sitovan tilauksen? Yksi parhaimmista tavoista kokeilla eri jälkiruokia on tulla paikan päälle kaupan aukioloaikoina (ks. Kotisivulta) ja ostamaan haluamianne kakkupaloja tai leivoksia eri kakkumauista. Lisäksi joskus meillä on saatavissa leivosvalikoimia. Jos haluatte lisää tietoa tai toivoa jotain makuja annosmyyntiin, lähettäkää viestiä esim. WhatsAppin kautta.

bottom of page